Veridic

Just another WordPress site

Imagini sfâșietoare în India. Unele spitale refuză pacienții fără butelii de oxigen aduse de acasă: „Am crezut că îți asigură spitalul”

Situația este mai mult decât sfâșietoare în India, spune Organizația Mondială a Sănătății. Sistemul sanitar este copleșit de numărul record de bolnav. Spitalele au culoarele pline cu paturi şi tărgi cu pacienți.

Unii bolnavi însă nu apucă să mai intre în spital. Guvernul, care relaxase inoportun restricțiile, se străduiește acum să facă față situației, iar ajutorul a început să sosească de peste hotare. Criza însă nu a ajuns la apogeu.

Vârful este așteptat în 2-3 săptămâni. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

La porțile spitalelor, oameni disperați așteaptă un ajutor care probabil nu va veni.

Ruda unui pacient: Înainte l-am dus la alt spital, dar acolo au refuzat să-l interneze. Ne-au spus să-l aducem la aici. Nici acest spital nu ni-l primește.

Oxigenul din ambulanță se termină. Starea lui este destul de gravă. Stăm aici fără oxigen și cu un bolnav în mijlocul drumului, fără nicio speranță.

Copleșite și rămase fără resurse, unele spitale refuză pacienții care nu vin cu buteliile de oxigen de acasă. Familiile bolnavilor sunt nevoite să cumpere butelii de oxigen de pe piața neagră la prețuri exorbitante.

Fiica unui pacient: L-am adus pe tatăl meu aici, dar nu sunt paturi. Sunt oameni pe holuri, întinși pe jos.

Primele întrebări pe care ți le adresează este dacă ai testul PCR și dacă ai cilindru de oxigen. Am crezut că asta îți asigură spitalul.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email