Veridic

Just another WordPress site

Imagini teribile din India, unde morții de covid sunt incinerați în crematorii improvizate comune

Nitish Kumar, din Delhi, a fost nevoit să țină corpul mamei sale decedate acasă timp de aproape două zile, în timp ce căuta loc în crematoriile orașului, scrie Reuters care descrie imaginea unei Indii doborâte de coronavirus.

Reporterii scriu că joi Kumar și-a incinerat mama, care a murit de COVID-19, într-o instalație improvizată, într-o zonă adiacentă unui crematoriu din Seemapuri, în nord-estul orașului Delhi.Bărbatul a povestit cum a alergat de la un crematoriu la altul, dar a fost refuzat de toate, pe diferite motive.

La unul din ele i s-a comunicat că au rămas fără lemne. În India, prețul lemnului pentru arderea corpurilor a crescut de trei ori, iar timpul de așteptare a urcat de la 15-20 de minute, la 5-6 ore.

India a înregistrat joi cel mai mare număr zilnic de infecții cu coronavirus – 332.921 de cazuri – , valul puternic al pandemiei zguduind fragila infrastructură de sănătate a țării. În capitala Indiei, spitalele se confruntă cu o criză de aprovizionare cu oxigen medical.

În ultimele 24 de ore, în Delhi, 306 de persoane au murit de COVID-19. Aici, persoanele care își pierd pe cei dragi sunt nevoiți să se îndrepte spre facilități improvizate care efectuează înmormântări și incinerări în masă, pe măsură ce crematoriile autorizate sunt supuse presiunii.

Jitender Singh Shunty, care conduce un serviciu medical non-profit, Shaheed Bhagat Singh Sewa Dal, a declarat pentru Reuters că, în după-amiaza de joi, 60 de cadavre au fost incinerate într-o zonă improvizată pe locul unei foste parcări, și urmau să fie incinerate încă 100 de oameni. „Nimeni din Delhi nu a mai asistat vreodată la o astfel de scenă.

Copiii care aveau 5 ani, 15 ani, 25 de ani au fost incinerați. Tinerii căsătoriți sunt incinerați. Este greu de trăit așa ceva”, a spus pentru Reuters Singh Shunty, cu ochii în lacrimi.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email